Bodrum’da Villa Yatırımı Yapacaklar Dikkat

25 April 2016

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, Bodrum’daki villa yatrımlarını araştırdı. İşte detayları...

Eva Gayrimenkul Bodrum’daki villa yatırımlarını mercek altına aldı. EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, Bodrum'da neden çok sayıda proje geliştirildiği, metrekare fiyatlarında yaşanan değişim, projelerin kimlere satıldığı ve Bodrum'daki gayrimenkul hareketliliğin gidişatı hakkında araştırmada bulundu.

Bodrum’un sadece yaz sezonunda değil son yıllarda kışın da rağbet gördüğünü belirten Akkaya, Antalya’ya alternatif olma yolunda hızla geliştiğini söyledi.

Bodrum’daki villa yatırımların giderek arttığına dikkat çeken Akkaya, orta ve üst gelir gruplarının tercih ettiği bölgede villa projelerinin yerel müteahhitlerin yanı sıra büyük inşaat firmaları tarafından da geliştirildiğini belirtiyor.

TÜRKBÜKÜ’NDE METREKARE FİYATLARI 40 BİN TL’Yİ BULDU
Villaların daha çok Yalıkavak, Türkbükü ve Gündoğan bölgelerinde yoğunlaştığını dile getiren Akkaya, mevcut projelerde özellikle Yalıkavak, Türkbükü mahallelerinde birim fiyatların 6 bin- 27 bin metrekare aralığında, inşası devam eden projelerde KDV hariç birim satış fiyatlarının 8 bin – 40 bin TL/m2 gibi geniş bir aralıkta değişkenlik gösterdiğini belirtti.

EN UYGUN TURGUTREİS
Turgutreis bölgesinde birim fiyatların daha düşük olduğunu vurgulayan Akkaya, bölgede metrekare fiyatlarının 2 bin 500 TL ile 4 bin TL aralığında küçük alanlı apart dairelerin alıcı bulduğunu söylüyor.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRACAK
Üçüncü havalimanın devreye girmesiyle Türkiye'ye daha fazla uçuşun gerçekleşeceğini ileri süren Akkaya, bugün birkaç aktarmayla Türkiye'ye gelen turistlerin tek aktarma ile Bodrum ve diğer turizm merkezlerine erişilebilme imkanı bulacaklarını ifade etti. Akkaya, bu gelişim sayesinde özellikle Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye’nin Ege kıyılarına ulaşılmasının kolaylaşacağına vurgu yaptı.

RİSKLER VAR
yapılan yatırım ve nüfusu çeken cazibe unsurlarına rağmen Bodrum’un altyapısının nüfusunun gelişimine paralel ilerleyemediğini kaydeden Akkaya, imar düzenlemesinin de gelişim hızına yetişemediğini söylüyor. Şehrin doğal coğrafyasını ve çekiciliğini bozmadan büyümeye ve yenilenmeye ihtiyacı olduğunu belirten Akkaya, öte yandan yoğunluğun yarımada genelinde çok artmasının bölgenin doğal güzelliği ve çekiciliğinin azalmasına neden olması riskini de beraberinde getirdiğini ifade ediyor.