Boğaz’ın Siluetini Bozan Yapılar Yıkılacak

09 June 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaz’ın siluetini bozan yapılar ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Bakanlar Kurulu toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özheseki’nin dile getirdiği imar uygulamalarına ilişkin ihlaller gündemdeydi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı’nın siluetini bozan yapılar için kesin talimat verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, acımayın. Görüntüyü bozan yapıların derhal yıkın" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özheseki geçtiğimiz günlerde imar sorunlarını Cumhurbaşkanına ileteceklerini en kısa zamanda harekete geçileceğini söylemişti.Bakanlar Kurulu toplantısında imar uygulamaları tartışıldı.

"SÜLİETİ BOZAN YAPILARA İZİN VERİLMEMELİ"
Mehmet Özhaseki Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları, imarla ilgili müdahale ve itirazlarını anlattı. Özhaseki, bazı belediyelerin bu yetkiyi kullanma biçimiyle ilgili şikayetleri aktardı. Bunun üzerine Erdoğan, "Benim bu konuyla ilgili başından beri görüşüm çok net. Silüeti bozan yapılara izin verilmemeli. İmar uygulamalarından şikayet ediyorsunuz, ama bu sizin sorumluluğunuzda. Bakanlık olarak gerekeni yapmalısınız." dedi.

YIKIN TALİMATI VERDİ
Bakanları Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde yıkılan Suada ve Reina örnek verilerek İstabul'un sülietini bozan yapıların yıkalacağınin sinyali verildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan ise toplantıda, "Bu işi çok yakından bizzat takip ediyorum. Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, yıkın" talimatı verdi.