Bornova'da riskli yapılar tek tek yıkılıyor

23 August 2021

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem, birçok ilçede yıkıcı etki yaratmıştı. Depremden sonra benzer acıların yaşanmaması adına İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verildi.

İzmir'in yerel gazetelerinden Gerçekİzmir'in aktardığı habere göre, Bornova ilçesinde de riskli yapılara yönelik çalışmalar hız kazandı.

Bornova Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında Erzene Mahallesi 16 sokakta bulunan ve riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımını tamamladığı belirtildi.

ERGENE MAHALLESİ'NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bornova Belediyesi'nin daha önce Ergene Mahallesi'nde bin 200 metrekarelik alanda, Erzene Mahallesi'nde ise bin 500 metrekarelik alanda toplamda 16 adet riskli binanın yıkımını tamamlamıştı. Bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyor.

1238 ADET RİSKLİ YAPI VAR

Bornova'da uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçede büyük ölçekli kentsel yenileme çalışmalarına Kızılay Mahallesi'nden başlayacaklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önemli. Bornova'nın en eski mahallelerinden olan bu bölgede tekve çift katlı olarak bin 238 adet riskli yapı var. Kızılay ile ilgili planlarımızı Bornova Belediyesi Meclisi olarak oy birliğiyle geçirdik. Büyükşehir Belediyemiz tarafında da sorun yok. Çok yakın zamanda Kızılay Mahallesi'nde yaklaşık 8 bin bağımsız hane inşa edilecek" diye konuştu.

Planlanan diğer çalışmalardan da bahseden Başkan İduğ, "Arkasından Doğanlar ve Pınarbaşı ile bu çalışmalara hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu arada ilçenin çeşitli yerlerinden risk teşkil eden metruk binaları yıkım çalışmalarımız devam ediyor. Bunların bazılarını yaptığımız kamulaştırmalarla park ve yeşil alana dönüştürüyoruz" ifadelerini kullandı.