Buca metrosu için tüm engeller ortadan kalktı

09 March 2021

İzmir'in son yıllarda oldukça hareketli gayrimenkul piyasasına sahip ilçesi Buca'da metro projesi hayata geçirebilmek adına yoğun çalışma yürütülüyordu. Yapılan bilgilendirmede, Buca metrosu için hiçbir engelin kalmadığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aktardığı bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayı birinci olağan meclis toplantısında ulaşım projelerine dair açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca metrosunun ihalesi için engelin kalmadığını, oluşturulan konsorsiyumun uluslararası ihale için çalışmasını sürdürdüğünü aktardı.

İHALE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Buca metrosunun uluslararası ihaleye çıkmak için önlerinde engel olmadığını dile getiren Başkan Soyer, "Buca Metrosu için hazırlığımız ve bunun için oluşturduğumuz bir konsorsiyum vardı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayıyla ilgili bir talebimiz oluşmuştu çünkü bir yıl için öngörülen Hazine onayının süresi dolmuştu. Bugün onun onayı da geldi. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Bir yandan Buca Metrosu ile ilgili hiç bir engel kalmadı artık. Öngördüğümüz şekilde uluslararası ihale gerçekleşecek. Konsorsiyum ihale çalışmasını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

NARLIDERE METROSUNDA İLK IŞIK GÖRÜLDÜ

Narlıdere Metrosu'nun ilk tünelinde de ışığın göründü bilgisini paylaşan Başkan Soyer, "Hat 7,2 kilometrelik iki tünelden oluşuyor. Buraya biraz da o nedenle gecikerek geldim. İlk tünelde ışığı gördük. Tünel açıldı. Çok büyük bir heyecanla, çok büyük bir gururla arkadaşlarımla orada, o anı paylaştım. Bunu da şu an sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten bu çok anlamlı bir an çünkü TBM ile ilk kez açılan bir tünel söz konusu. Ben de arkadaşlara 'Tünel bittiğinde o tünelde koşacağım' diye söz vermiştim. İnşallah betonlaması da bittiğinde onu yapacağız" ifadelerini kullandı.