Bulut İnşaat’ın Sahipleri İfade Verdi

04 December 2015

Esenyurt'ta binlerce mağduru ile anılan Bulut İnşaat'ın sahipleri polise ifade verdi...

Bulut İnşaat'ın sahiplerinin mali polis tarafından sorgulandığı ortaya çıktı. Polise ifade veren Bulut İnşaat'ın sahipleri Esenyurt’ta yaşanan imar sorununun mali sıkıntı yaşamalarına neden olduğunu söyledi. Binlerce mağduru ile gündemde olan Bulut inşaat soruşturma dosyasındaki belgelere göre dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.

Evviva markasıyla 10'a yakın projesini tanıtan Bulut İnşaat Esenyurt'ta bulunan projelerin tamamı bitirilmesi bekliyor. Daire sahipleri şirket yetkililerinden sağlıklı bir yanıt alamayınca yasal yollara gitti ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Savcılık, geçtiğimiz aylarda İstanbul Emniyet Müdürülüğü'ne yazı gönderdi ve Bulut İnşaat’ın yönetici ve ortaklarının şüpheli sıfatı ile ifadelerinin alınmasını istedi.

10 Ekim'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü Bulut İnşaat’ın sahibi Temel Bulut ve iki oğlunun ifadelerini aldı. Temel Bulut ifadesinde sorunun temelinin imar sorunu olduğunu belirterek bugüne kadar 20 milyon TL'lik geri ödeme yaptıklarını söyledi. Bulut, müşterilerin alacaklarının teminat altında olduğunu ve yasal faiziyle ödemeye hazır olduklarını ifade etti.