Burdur'da dönüşüm kapsamında 655 konut inşa ediliyor

20 May 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde Türkiye'nin tüm bölgelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla modern ve güvenli yaşam alanları oluşturuluyor. Bu projelerde hayata geçirilen konutlar şehirlerin güvenli yapı stokuna katkı sağlarken çarpık kentleşme sorununun da önüne geçiliyor.

Burdur Bozkurt Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan kentsel dönüşümde inşaat çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında 655 adet konut ve 41 adet ticari ünite inşa ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından Bozkurt Mahallesi'nde inşaatı süren kentsel dönüşüm çalışmasını inceledi ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

YÜZDE 85 İLERLEME KAYDEDİLDİ

Sosyal medya hesabı üzerinden ziyaret hakkında açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burdur Bozkurt Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'mızca yürütülen kentsel dönüşüm projemizi inceledik. Yüzde 85 oranında tamamlanan projedeki 655 konut ile 41 ticari üniteyi en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Projede oluşturulan örnek daireyi gezen Bakan Kurum, sonrasında Valiliğe geçerek burada Burdur'da hayata geçirilmesi hedeflenen projeler hakkında Vali Ali Arslantaş'tan bilgiler aldı.

AZ KATLI BLOKLAR OLUŞTURULDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son yıllarda tüm projelerinde uyguladığı yatay mimarili ve az katlı blok tasarımları, Burdur'daki projede de görüldü. Hayata geçirilen proje ile Bozkurt Mahallesi'ne nitelikli ve sağlıklı bir yaşam alanı kazandırılmış olacak.