Bursa Gürsu'ya 413 adet sosyal konut inşa edilecek

01 August 2020

Dar gelirli vatandaşların uygun konut fiyatları ve kolay ödeme seçenekleriyle konut sahibi olmasını sağlayan sosyal konut projelerine Türkiye'nin tüm bölgelerinde devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), inşaat çalışmalarının yanı sıra yeni projeleri de ihale ediyor.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde hayata geçirilecek yeni projenin ihale duyurusu yapıldı. Söz konusu ihale 3 Eylül 2020 günü düzenlenecek. Yapılan bilgilendirmede, ihalenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edileceği ve sadece elektronik ortamda 'EKAP' üzerinden tekliflerin alınacağı belirtildi.

TOKİ Bursa Gürsu projesinde 413 adet konut ve 8 adet dükkan inşa edilecek. Proje kapsamında aynı zamanda alt yapı ve çevre düzenlemeleri de yapılacak. Proje alanında nitelikli bir yaşam alanı sunulacak. Öte yandan inşaat çalışmalarının ihaleden sonra kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyla başlaması bekleniyor.

TRABZON'DA DA YENİ PROJE HAZIRLIĞI

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde yeni sosyal konut projesi geliştirilecek. İhalesi gerçekleştirilen proje kapsamında 106 konut ve 20 adet dükkan inşa edilecek.

TOKİ Trabzon Çömlekçi projesinde hayata geçirilecek konutların ve ticari ünitelerin yöresel mimariye uygun ahşap dokulu ve doğal taş dokulu porselen seramik cephe kaplamalarıyla yapılacağı bildirildi.

Çömlekçi'de modern mimari yapı ve mahalle kültürünün ön plana çıkacağı konseptle hayata geçirilecek projede, nitelikli sosyal donatılar ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak.