Bursa Yıldırım’a Alışveriş ve Yaşam Merkezi Geliyor

08 January 2016

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu üzerinde 60 dönümlük alanda alışveriş ve yaşam merkezi hayata geçiriyor...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Ankara Yolu Karapınar Mevkii’nde bulunan ET-BA arazisinde alışveriş ve yaşam merkezi projesi için çalışmaları sürdürüyor. 60 dönüm alanda hayata geçirilecek proje için Et Balık Kurumu’nun Badırga Bölgesi’nde yapımı devam eden sanayi alanına taşınması bekleniyor.

Alt yapı çalışmaları biter bitmez Et Balık Kurumu tahliye edilecek ve yeni cazibe merkezinin inşaat çalışmalarına başlanacak. Projenin tamamlanması için son çalışmaların yapıldığı yeni alışveriş ve yaşam merkezi bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik tasarlandı. 60 dönümlük merkez alışveriş alanları, yeme içme mekanları, sinema salonları, eğlence alanları gibi bir çok alan yer alacak.

Şehrin girişi olan Ankara Yolu’nun düzenlenmesine, Kestel ve Gürsu bölgelerinin hareketlenmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Şu anda Et Balık Kurumu’nun Badırga Bölgesi’nde yapımı devam eden sanayi alanına taşınması konusundaki hazırlıklar sürüyor. Oradaki kamulaştırmalar tamamlanmak üzere. Alt yapı biter bitmez ET-BA’nın tahliyesi de gerçekleşmiş olacak. Daha sonra da bu büyük alanda cazibe merkezi için ilk adımı atmış olacağız" dedi.