'Büyük Göç'ün yüzde 96'sı tamamlandı

06 April 2019

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma işleminin yüzde 96'sının bu sabah itibariyle tamamlandığı bildirildi. 'Büyük göç' olarak nitelendirilen taşınma sürecinin bugün gece yarısına varmadan tamamlanması hedefleniyor.

Taşınma süreci devam ederken Atatürk ve İstanbul Havalimanı'nda 12 saat uçuşların durdurulmasının ardından bugün saat 14.00 itibariyle Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara seferiyle uçuşlar yeniden başlayacak.

SON ANONS BAKAN TURHAN'DAN

Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak son sefer olan "TK 54" sefer sayılı İstanbul-Singapur uçuşu için anonsu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptı. Bakan Turhan yolculara şöyle seslendi: "THY'nin saygıdeğer yolcuları, bugün tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Sizleri Atatürk Havalimanı'nın tarifeli son yolcuları olarak uğurlamaktan memnuniyet duyuyorum. Hayırlı ve emniyetli yolculuklar dilerim. Dönüşünüzde zafer anıtı ve dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı'na iniş yapacaksınız. Siz saygıdeğer yolcularımıza ve sevgili uçuş ekibimize iyi uçuşlar dilerim."

Taşınma süreciyle ilgili bilgi de veren Bakan Turhan, "THY'nin tarifeli son uçağını uğurlamak için bir araya geldik. Bundan sonra İstanbul'a uçacak olan yolcular, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı'na iniş kalkış yapacaklar. Bugün, yarın Atatürk Havalimanı'ndan tüm operatörlerimiz, ekip, ekipmanlarımız, birimlerimiz İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemlerini gerçekleştiriyorlar" ifadelerini kullandı.

TRAFİK YENİDEN AÇILDI

TIR'larla yapılan taşınma işlemi nedeniyle İstanbul'da birçok güzergah trafiğe kapatılmıştı. Bu sabah İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, taşınmanın büyük oranda tamamlanması üzerine kapatılan yollarda yeniden trafik akışı sağlandı.