Büyükyalı İstanbul’da geri sayım başladı

27 September 2018

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Yenigün İnşaat ve Ziylan Gayrimenkul işbirliğiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesinde geri sayım başladı. İstanbul Kazlıçeşme’de 4.2 milyar liralık yatırımla inşa edilen projede teslimlerin 2019 Haziranında yapılması planlanıyor.

Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi’nden Gülistan Alagöz’e konuşan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, projedeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve sahada bulunan 2 bin 300 çalışanın projeyi yetiştirmek adına canla başla çalıştığını belirten. Projeyi 2019’un Haziran ayında yetiştirmeyi planladıklarını ifade eden Akbalık, yaşamın ise Eylül ayında başlayacağını söyledi.

CİRO REKORMENİYİZ

Toplam 234.9 milyon lira ciro ile Emlak Konut projeleri arasında ciro rekortmeni olduklarını ifade eden Akbalık, yılın 3’üncü çeyreğinde elde ettikleri cironun 300 milyon lira seviyelerinde olduğunu, 2018’in ilk 9 ayında elde edilen toplam cironun ise 534.9 milyon liraya ulaştığını söyledi. Akbalık, Büyükyalı projesinin satışa çıktığı tarihten itibaren toplamda 1.4 milyar lira ciroya ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

GURBEÇİ TÜRKLER PROJEDEN EV SATIN ALDI

Büyükyalı İstanbul projesinin 4 etap halinde yükseldiğini ifade eden Akbalık, ilk 3 etaptaki çalışmaların yüzde 85 düzeyinde tamamlandığını ve toplamda bin 207 konut inşa edileceğini belirtti. Çalışmaların toplamda 111 bin metrekarelik dev bir alanda devam ettiğini kaydeden Akbalık, gurbetçi Türklerin de projeden çok sayıda konut satın aldığını ve dövizde yaşanan hareketliliğin, ciddi anlamda bir alım fırsatı oluşturduğunu söyledi.