Cadde 54 projesi Sakarya’ya değer katmayı hedefliyor

19 October 2017

Sakarya’nın en dikkat çekici noktaların biri olan Serdivan’da Cadde 54 projesi hayata geçiriliyor. Dev yatırım ve YU Group Gayrimenkul Yatırım - Turkmall Gayrimenkul Yatırım’ın ortaklığı ve Serdivan Belediyesi’nin girişimiyle inşa edilecek olan Cadde 54 projesi, bölgenin ticaret merkezi olmasının yanı sıra hem sosyal hayatın ve öğrenci nüfusunun yeni merkezi olacak şekilde tasarlanıyor. Projenin mağazaları ve yaşam alanları ile tüm kente hizmet vermesi hedefleniyor.

Vizyon projesi olarak lanse edilen Cadde 54 projesi toplam 52 dönüm arazi üzerine 750 milyon TL yatırım değeri ile yükseliyor. Proje, 4 katlı bloklarda ofis, stüdyo rezidans, rezidans, çarşı ve cadde mağazalarından meydana geliyor. Yatırımcısına yüzde 50 kâr getirmesi öngörülen projede, lansmana özel stüdyo rezidanslar metrekaresi 3 bin 800 TL’den, ofisler ise 6 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarılıyor.

Projenin lansman toplantısına YU Group Yönetim Kurulu Başkanı Geys Sirajlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Mekki Özkan, Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu katılarak Cadde 54 projesi hakkında bilgiler verdi. Projenin konsept ayağı ise ulusal ve uluslararası arenada önemli projelerde yer alan Evrenol Architects imzasını taşıyor. Projenin teslim tarihi ise 2019 yılının ikinci çeyreği olarak açıklandı.

YATIRIMCISINA YÜZDE 50 KAR SAĞLAYACAK

Karma konseptte tasarlanan projede 79 cadde mağazası, 1 adet 78 mağaza içeren çarşı, 470 adet ofis ve rezidans, 450 adet studio rezidans ve yaklaşık bin 500 araçlık otopark bulunuyor. Alıcılarına hem yatırım hem de oturum anlamında avantaj sağlayacak olan proje lansmana özel cazip fırsatlarla satışa çıkarıldı. Cadde 54 projesinde 36 ay taksite yüzde 0 faiz şirket bünyesinde uygulanırken, lansman dönemine özel yüzde 10 indirim fırsatı da yatırımcılara sunuluyor. Ayrıca ara ödeme seçeneklerinden de faydalanma imkânı bulunuyor

“HEDEF PERAKENDE VE GAYRİMENKUL NİTELİKLİ PROJELER”

Lansman toplantısında Cadde 54 hakkında konuşma yapan Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, “Türkiye’de alışveriş merkezi geliştirme ve yatırımı alanındaki projelere 1992 yılından bu yana öncülük ettik. 25 yıllık süre içerisinde 80’den fazla alışveriş merkezi geliştirdiklerini, 50’den fazla alışveriş merkezini tamamladıklarını belirten Levent Eyüboğlu, bulundukları bölgelere ve perakendeci ortaklarına katma değer sağladık” diye ekledi.

Eyüboğlu, 6 milyon metrekarelik perakende inşaat alanı geliştirdiklerini, 3 milyon metrekare kiralanabilir perakende satış alanı sağladıklarını, projelerinde her yıl 150 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladıkları da sözlerine ekledi.

Yeni projeleriyle bölgeye değer katmayı hedeflediklerini belirten Levent Eyüboğlu, “25 yıldır süren gayrimenkul ve perakende geliştirme yatırımlarını sektörünün dinamiklerini belirleyen nitelikli konut ve karma projelerle ortaklıklara imza atarak sürdüreceğiz” dedi.

Eyüpoğlu ayrıca faaliyetlerine Türkiye, Kazakistan, Tacikistan, Balkanlar, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya ve Asya’da devam etiklerini ve 10’dan fazla ülkede, 30’dan fazla iş ortaklığının sorumluluğunu üstlendiklerini aktardı.