Çamlıca Camii çevresindeki örnek dönüşüm fiilen başlayacak

07 February 2018

İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen Çamlıca Camii projesinin inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Projedeki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, bölgenin çevresindeki örnek dönüşüme de hız kazandırıldı. Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde hayatını sürdüren binden fazla mülk sahibi Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde imza töreni için buluştu. 

Söz konusu imzalar atılmadan önce mülk sahiplerine konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, projenin Çamlıca Camii ile birlikte bölgeye ve İstanbul'a büyük değer katacağının altını çizdi. Üsküdar Belediyesi olarak “Yerinde dönüşüm” ve “gönüllü dönüşüm” anlayışıyla hareket ettiklerine değinen Türkmen, mahalle sakinlerine örnek dönüşüme verdikleri destek için teşekkürlerini sundu. 

Türkmen, “Bu akşam sizlerle yapacak olduğumuz bu toplantının hepimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Belgeleri en önce imzalayan vatandaşlarımızı Nato yolundaki dairelerimize geçici olarak taşıyacağız. Diğer vatandaşlarımıza kira yardımı ve taşınma yardımında bulunacağız. Yaz ayları gelmeden hafriyat işlerimize başlayıp en fazla 2 yıl içerisinde sizleri tekrar pırıl pırıl olan kendi evlerinize taşıyacağız” şeklinde konuştu. 

Daha sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdı. Soru- cevap kısmından sonra imza töreni yapıldı. Bölgede çok sayıda hak sahibi imzalarını atarak gecenin anısına Türkmen'le birlikte fotoğraf çektirdi. Çamlıca Camii çevresindeki örnek dönüşüm için mart ayından itibaren çalışmalara fiilen başlanması hedefleniyor.