Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ne zaman açılacak?

28 April 2021

İstanbul Anadolu yakasında devam eden metro projeleri arasında önemli bir yere sahip olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bölge gayrimenkul piyasasını yakından ilgilendiren proje, ilçe sakinleri tarafından merak ediliyor. Peki, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ne zaman açılacak? İşte cevabı…

İKİ ETAP HALİNDE AÇILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Nisan 2021 dönemi itibarıyla Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı çalışmalarında yüzde 24 ilerleme kaydedildi.

Projenin Çekmeköy-Şehir Hastanesi arasında kalan 1'inci kısmının 2023 yılında hizmete açılması, Sancaktepe-Sultanbeyli arasında kalan 2'nci kısmının ise 2024 yılında hizmete açılması planlanıyor.

8 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı, 10.9 kilometre uzunluğuna sahip durumda. 16 dakikalık yolculuk süresi olacak hatta saatte tek yönde 64 bin 800 yolcu taşınacak.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının devamı niteliğinde olan söz konusu proje, çok sayıda proje ile entegre olacak. Proje; Hastane-Taşdelen-Yenidoğan metro hattı, Dudullu-Bostancı metro hattı ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının yanı sıra metrobüs, Marmaray, Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren ve Yenidoğan-İmes-Soyak Yenişehir metro hatlarıyla entegre olacak.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının durakları şu şekilde:

Meclis Mahallesi
Sarıgazi (entegrasyon istasyonu)
Şehir Hastanesi
Abdurrahmangazi
Samandıra
Veysel Karani
Hasanpaşa
Sultanbeyli