Çekmeköy'deki askeri araziye konut ve ticari alan yapılacak

30 December 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çekmeköy’de konumlanan 187 dönümlük askeri arazinin imar planı değişikliğini akıya çıkardığını duyurdu. Söz konusu TOKİ’ye verilen arsa, imar planı değişikliğiyle konut ve ticari alan olarak açıklandı.

Söz konusu arsa ile ilgili;

1970’li yıllarda kurulan Çekmeköy Kışlası’nı da içine alan ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli iken, MSB ile TOKİ arasında imzalanan “Askeri Hastaneler” protokolü doğrultusunda 28 Nisan 2015 tarihinde TOKİ’ye devredilen Çekmeköy’deki askeri arazinin 79 bin 554 metrekaresi ticaret ve konut alanı, 63 bin 672 metrekaresi park alanı, 15 bin 736 metrekaresi eğitim tesis alanı, 15 bin 445 metrekaresi yol, 4 bin 315 metrekaresi sağlık tesis alanı, 3 bin 887 metrekaresi sosyal ve kültürel tesis alanı, 3 bin 106 metrekaresi cami alanı, 2 bin 35 metrekaresi de teknik altyapı alanı olarak planlandı. Rapora göre, planlama alanında kişi başı inşaatalanı 35 metrekare olacağı kabul edilip, bölgede bin 875 kişinin yaşayacağı bildirildi.

Hayata geçirilecek olan bina yüksekliği zeminle birlikte en çok 6 kat olarak belirtildi. Ayrıca kat yükseklikleri konutta en yüksek 3,5 metre, ticari kullanımlarda en yüksek 4,5 metre, asma katlı ticari birimler tasarlanması durumunda en yüksek 6,5 metreyi geçmeyeceği kaydedildi.

Alanda, konut, iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, toplum merkezi, şefkat evleri, kütüphane, halk eğitim merkezi, sergi salonu, ticaret, ofis, büro, lokanta, gazino, çarşı, çok katlı mağazalar, banka, finans kurumları, özel eğitim ve özel sağlık tesis alanları yapılabileceği aktarıldı.