Çekmeköy'ün yüzde 70'i kentsel dönüşümle 9 yılda yenilendi

30 January 2018

İstanbul'da pek çok bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Anadolu Yakası’nın gelişen ilçeleri arasında yer alan Çekmeköy'de de çalışmalar hız kesmiyor. Bölgedeki yeni metro yatırımlarının yanı sıra kentsel dönüşümle birlikte değerini katlayan Çekmeköy özel sektör eliyle de yenilenmesini sürdürüyor. 

İlçe statüsüne 2009 yılından kavuşan Çekmeköy’de dönüşüm kat karşılığı gerçekleşiyor. Vatandaşlar müteahhitlerle anlaşarak evlerinin yenilenmesini sağlıyor. 

Çekmeköy Belediyesi tarafından verilen bilgiye göre Çekmeköy kentsel dönüşüm kapsamında 9 yılda yapıların yüzde 70’i yenilenerek kentsel dönüşüm açısından önemli adımlar atılmış. 

Çekmeköy’de gerçekleşen kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde ilerliyor. Belediye vatandaşların depreme karşı dayanıklı yapılara sahip olması için imar başvuruları ve yapı ruhsatı alma süreçlerini hızlandırarak sürecin aksamadan ilerlemesini sağlıyor. İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Çekmeköy daha önce Ümraniye’ye bağlı iken 2009’da Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve bu belediyelere bağlı 17 mahalle ve 5 köyün katılmasıyla oluşmuş.