Cizre ve Silopi’de Kentsel Dönüşüm Başladı

23 March 2016

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm için çalışmalara start verdiklerini açıkladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını açıkladı. Yakın zamanda projelere start vereceklerini belirten Sarı, Cizre ve Silopi'deki kötü yapılaşmaları, altyapısı bozuk yaşam alanlarını yenileyeceklerini belirtti.

Cizre'de çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Bakan Sarı, "20 bin 161 bağımsız bölüm, konut ve iş yeri dahil olmak üzere yapılan çalışmalarda yaklaşık 2 bin 700 ağır hasarlı veya yıkılmış bina tespit edildi. Biz bu alanlarda kısa zamanda kentsel dönüşüm projelerini başlatacağız." dedi.

Silopi'de çalışmaların tamamlanıp yıkım çalışmalarına başladıklarını söyleyen Sarı, alt yapı işlemleri için İller Bankası'nın destek verdiğini belirtti.

Silopi'de kentsel dönüşüm projelerinin kapsamını, avantajlarını, ne amaçla yapıldığı anlatmak için irtibat ofisi açtıklarını ve halkı bilgilendirmeye devam ettiklerini söyleyen Bakan Sarı, Cizre'ye ofis açacaklarını bildirdi.