Cumhurbaşkanı'ndan Müteahhitlere Varlık Fonu Müjdesi!

24 February 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı, Varlık Fonu ile ilgili açıklamada bulundu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni’ne katıldı. Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında yer alan Türk firmalarını ödüllendiren Erdoğan, Varlık Fonuyla ilgili bir de müjde verdi.

KÜLTÜRLER ARASI KÖPRÜ
Yurtdışında faaliyet gösteren inşaat firmalarının sadece bir ekonomik faaliyet değil, kültürler arası oluşturulan bir köprü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı,"Kriz bölgelerinde faaliyet gösteren iş adamlarımız gelişmelerden olumsuz etkileniyor. Yaşanan sıkıntıların hepsini biliyorum. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde veya Türkiye’ye gelen devlet başkanlarına konuları iletiyorum" dedi.

VARLIK FONU MÜJDESİ
Faaliyet sıkıntılarını çözmek için çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Erdoğan, "Mesela, büyük ihalelerdeki teminat sorununun çözümüne katkı sağlayacağına inandığım yeni bir kurumu devreye soktuk. Varlık Fonu üreten, çalışan, gelişen Türkiye’nin her işine olduğu gibi müteahhitlerimizin projelerine de ciddi destek verecektir" dedi.