Devre Mülk Mağdurlarının Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

09 June 2018

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, yaptığı açıklamada, yasalara aykırı olarak yapılan devre mülk satışlarının biran önce durdurulması gerektiğini ifade ederek yetkililerden, bu tür satışların yol açtığı mağduriyetlerin azaltılması adına denetimlerin sıklaştırılmasını talep etti.

Yılmaz, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Devre Mülk satışının artık tamamen bir dolandırıcılık yöntemi haline geldiğini ve mağdur sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Tüketici kanunları gereği tüketicilerin satış konusunda bir gün önceden bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, günümüzde yapılan satışların çoğunda gerekli yasal prosedürlerin uygulanmadığını, sözleşmelere, imar izni olmayan alanların da eklendiğini ve alımı yapan kişiye cayma bildiriminin yapılmadığını belirtti.

Vadedilen devre mülklerin alıcıya vadedilen vakitte teslim edilmediğini ifade eden Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, birçok kişinin bu yöntemle dolandırıldığını ve devre mülk satışı yapanların tüketici üzerinden haksız kazanç elde ettiğini sözlerine ekledi.

Sadece Bir İlde 300’den Fazla Devre Mülk Mağduru Var

Bu yöntemle mağdur edilenlerin çoğunun Yalova’da yaşadığını belirten Yılmaz, sadece bu kentten yapılan şikayet başvurularının 300’ü geçtiğini söyledi. Yapılan başvurular neticesinde haklı bulunan tüketiciye para iadesi yapmamak için farklı isimlerle yeni şirketler kuran Devre Mülk dolandırıcılarına karşı devletin aldığı tedbirlerin yetersiz olduğunu ifade eden Yılmaz, yetkililerden, bu konuda acil olarak yasal tedbirler almalarını talep etti. .