Devremülk İlanları Yüzde 140 Arttı

01 July 2015

Özellikle yaz aylarında tercih edilen devremülklerin ilan sayısı 2015 yılının ilk çeyreğine oranla yüzde 140 arttı.

Verilere göre; 2015 yılının ikinci çeyreğinde ‘Kiralık Devremülk’ ilanlarında yüzde 140’a varan artış yaşandı.

Yaz aylarının gelmesiyle tatilciler otel ya da kiralık evlerin yanı sıra devremülk arayışına da yönelmiş durumda... ‘Kiralık Devremülk’ ilanlarının sayısında yaşanan artış da dudak uçuklatıyor. 2015 yılının ilk çeyreğine göre, ikinci çeyrekte kiralık devremülk ilanlarında tam yüzde 140 oranında artış göze çarpıyor.

Tatil masraflarını azaltmak için tercih edilen devremülk sisteminde kışın termal bölgeler tercih edilirken, yazın turistik yerlerdeki devremülkler yoğun talep alıyor. Hürriyet Emlak verilerine göre; özellikle devremülk almak isteyen ailelerin gözleri Antalya, Muğla, İzmir, Aydın ve Balıkesir'de yer alan devremülklerin üzerinde.

DEVREMÜLK NEDİR ?

Bir taşınmaza ait yasal kullanım haklarını, belirlenmiş özel durumlar çerçevesinde devredilmesi yani kullanılması için kurulan devremülk sistemi, kat mülkiyeti olarak bilinen yasal kullanım hakkını bölerek dağıtılmasıyla ortaya çıkıyor. Bu bölünen haklara sahip olanlar, yasal olarak temelde mülkiyet için diğer kat malikleri ile aynı oranda hak talep edebiliyor. Sahip olduğu bu kullanma haklarını kira olarak değerlendirebiliyor veya kendi inisiyatifinde kullanıp, kullandırabiliyor.