Doğu Anadolu’nun En Büyük Yatırımına Törer Vurgunu

15 June 2016

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük yatırımlarından olan Hakkari Selahhattin Eyyübi Havalimanı törör saldırılarından dolayı 10 aydır kapalı. 5 Ağustos’dan bu yana uçak seferlerinin yapılmadığı havalimanında seferlerin yeniden başlaması bekleniyor...

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük yatırımları arasında yer alan Hakkari Selahattin Eyyübi Havalimanı, bölgedeki terör saldırıları nedeniyle 10 aydır kapalı.

102 milyon TL yatırımla 5 yılda tamamlanan havalimanında 5 Ağustos'tan bu yana uçak seferleri yapılamıyor.

Yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli Selahattin Eyyübi Havalimanı’nın hizmet vermemesi bölge ekonomisini de olumsuz etkiliyor.

Kentte uçuşlar için sürekli açık tutulan, tüm personel ve ekipmanların hazır beklediği havalimanı çevresinde mevcut istinat duvarı ve tel örgülerin önüne güvenlik amacıyla 3 metre boyunda yeni duvar da kuruluyor.

Havalimanının ilçeye büyük hareketlilik getirdiğini ve ekonomiye katkı sağladığına dikkat çeken Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, avalimanının yeniden hizmete girmesiyle ilçenin ekonomik anlamda ciddi bir ilerleme kaydedeceğini söyledi.