Dünya 2015 Yılını Böyle Karşıladı

02 January 2015

Rio de Janeiro plajlarından New York sokaklarına, dünyanın dört bir yanından yılbaşı manzaralarını sizler için derledik.

Hazırlayan : Tugay TOPÇU / Yeniemlak.com

2015 yılı dünyanın dört bir yanında coşkuyla karşılandı. Her ülke kendi kültürüne has yılbaşı eğlencelerini yine tekrarladı. Çoğu şehirde sembol yapıların etrafında toplanan insanlar için muhteşem havai fişek gösterileri düzenlendi. Dualar edildi, dilekler ve istekler yenilendi. Kültürler farklı olsa da tüm insanlar ortak bir duyguda birleşti : Yeni yıl için yeni umutlar...

İşte dünyanın dört bir yanından yeni yıl manzaraları :

LONDRA - İNGİLTERE

İngiltere başkenti Londra'nın sembol yapısı Big Ben çevresinde toplanan yüzbinlerce kişi havai fişek gösterileri eşliğinde yeni yıla 'merhaba' dedi.

HONG KONG - ÇİN

Çin'de yılbaşı gecesi her zaman eğlenceli olur. Hong Kong halkı saat 00:00'a yaklaşınca Victoria Limanı üzerinde patlayacak olan havai fişekleri heyecanla beklerler.

NEW YORK - ABD

Her yılbaşı gecesinde milyonlarca insanın akın ettiği New York'un ünlü Times Meydanı yine hınca hınç doluydu. Milyonlarca insan 10'dan geriye sayarak yeni yıla girdi.

Öte yandan eğlenceyi bir kenara bırakıp polis şiddetini protesto eden aktivistler de Times Meydanı'ndaydı. Gece boyunca ellerindeki pankartlarla slogan atan onbinlerce kişi dünyaya sesini duyurmaya çalıştı.

SYDNEY - AVUSTRALYA

Sydney şehrinin ikonu Opera Binası üzerinde gerçekleşen geleneksel havai fişek gösterileri 2015 yılında da görülmeye değer bir manzara oluşturdu.

MOSKOVA - RUSYA

Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Rusya'da da yeni yıl coşkuyla karşılandı. 2015'in refah getirmesini dileyen milyonlarca Rus, Moskova'da bulunan Kızıl Meydan'da ve Saint Basil Katedrali'nde toplandı.

PARİS - FRANSA

Paris'in önemli yapılarından biri olan Zafer Takı çevresinde toplanan yüzbinlerce insan yeni yılı kurulan panayırda gece boyunca dans ederek kutladı.

HAYDARABAD - HİNDİSTAN

Haydarabad'ta Hintliler, yeni yılı evinin önüne bir Hindu ritüeli olan 'rangolis' çizerek kutluyor.

RIO de JANEIRO - BREZİLYA

Copacabana Plajı, Brezilya'da yeni yılın en coşkulu kutlanan yeri olarak bilinir. Rio de Janeiro'da yaşayanlar her yıl olduğu gibi 2015 yılını da havai fişek gösterileri ve dalgalar eşliğinde karşıladı.

ROMA - İTALYA

2015 yılı İtalya'nın Roma şehrinde de coşkuyla karşılandı. Tarihi Collesium'un avlusunda düzenlenen yılbaşı etkinliklerinde yüzbinlerce insan sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi.