Dünyanın En Büyük AVM’si Boş Kaldı

08 January 2016

Dünyanın en büyük AVM'si New South China Mall'ın açıldığı günden beri yüzde 1 kullanıldı. AMV'de 2 bin 450 dükkan boş kaldı...

Dünyanın en büyük alışveriş merkezi New South China Mall resmi olmayan bilgiye göre 1 milyar 300 milyon dolarlık (2 milyar 300 milyon lira) yatırımla 2005 yılında tamamlanmıştı. Çin'in  Dongguan bölgesinde yükselen New South China Mall 659 bin metrekare alanda üzerinde toplam 2 bin 500 mağazadan meydana geliyor.

Kimse alışveriş merkezinde mağaza açmak istemedi. Açılışından bu yana sadece yüzde 1'i kullanılan New South China Mall'da 2 bin 450 dükkan boş durumda. Proje kapsamında mağazaların yanı sıra imax sinma salonları ve otelde kapalı.

AVM'nin hayata geçtiği şehir 10 milyon nüfuslu, AVM'nin 10 kilometre çağındaki alanda da 4 milyon insan yaşıyor. Ancak yoğun nüfusa rağmen şirket AVM'de mağaza açmak istemediler. Bunun en büyük nedenlerinin arasında bölgede yaşayan vatandaşların alım gücünün düşük olması. İkinci bir neden ise alışveriş merkezinin küresel ekonomik kriz öncesi tamamlanmış olması. Son olarak ulaşım sorunu var ki, otomobili olmayanlar AVM'ye ulaşamazken, otobüsle ulaşmakta 2,5 saat sürüyor.

Ölü bir şehir gibi varlığını koruyan New South China Mall'a gelen tek tük sayıdaki insanlarda genellikle çocuklarıyla vakit geçiriyor.

İşte Dünyanın En Büyük AVM'si