Ege'deki depremler konut fiyatlarını arttırdı

31 July 2017

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, Ege'de meydana gelen depremlerden sonra zemini sağlam ilçelerde yer alan konutların fiyatında yüzde 5 ile 10 arasında artış görüldüğünü kaydetti.

Yaşanan depremlerden emlak sektörünün de etkilendiğini belirten Mesut Güleroğlu, deprem sonrasında deprem bölgelerinde konut satışlarının durma noktasına geldiğini hatırlattı. Son depremlerden sonra Bodrum'da da aynı şeyin olabileceğinin altını çizen Güleroğlu, ''Depremin ardından Bodrum'da yaşamak istemeyen, o bölgeden ayrılmak isteyen daha güvenli yerlere gitmek isteyenler mülklerini satışa çıkarıyor. Çok satan olup alan olmayınca fiyatlar aşağı düşüyor. Talebin olmayışı arzın fiyatını düşürmüş oluyor.'' şeklinde konuştu.

''GAYRİMENKUL HER ZAMAN KAZANDIRIR''

Ege bölgesinde yaşanan depremlerden sonra İzmir'in de deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Güleroğlu, ''İzmir'de de Atatürk Mahallesi, Evka 2 ve civarı, Hatay, Yeşilyurt, Buca'nın bir kısmı deprem açısından daha güvenli yerler oldukları için tercih ediliyor. Bu nedenle de depremler sonrasında buradaki gayrimenkullerin fiyatları yüzde 5- yüzde 10 artıyor.'' ifadelerini kullandı.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, yaşanan depremlerden sonra yeni binaların deprem yönetmeliğine uygun yapıldığı taktirde çok fazla sorunla karşılaşılmayacağını belirterek gayrimenkul sektörünü her zaman kazandıran bir yatırım şekli olduğunun vurgusunu yaptı. Özellikle nakit sorunu yaşamayanlara gayrimenkul sektöründe yatırım yapmaları yönünde tavsiyede bulunan Güleroğlu, şu anda yüksek olan mevduat faizlerinin düşüşe geçmesiyle durağan geçen dönemin hareketleneceğini ifade etti.