Elazığ'da kiralık daire arayışı arttı

27 January 2020

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra evleri zarar gören Elazığlıların kiralık daire arayışı artı. Şehirde faaliyet gösteren gayrimenkul uzmanları, depremden sonra çok fazla talep olduğunu ifade ediyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, Elazığ'daki emlakçılar, şehirdeki kiralık daire arayışının artmasını fırsat bilen bazı ev sahiplerinin 700 TL civarında olan kira ücretini bin TL seviyesine kadar çıkarttığını ifade ediyorlar. Buna karşın bazı ev sahiplerinin depremden etkilenen insanlara fiyat konusunda yardımcı olduğu da belirtiliyor.

"İNSANLAR EVLERİ GÖRMEDEN TUTUYOR"

Elazığ'da faaliyet gösteren bir emlakçı depremden sonra kiralık daire için çok fazla telefon aldıklarını belirterek, "Beni arayan müşterilerin yüzde 90'ı kiralık daire için arıyor. Ben de hepsine pazartesi için gün veriyorum. Kiralık daireleri görmeden tutan müşteri bile var. Doğal afet bu herkesin başına gelebilir. Fırsatçılık yapan kişinin evini kiraya vermem" ifadelerini kullandı.

SIFIR DAİRELERE İLGİ ARTTI

Özellikle depremin etkisiyle insanların şehirde sıfır daire arayışında da olduğu belirtiliyor. Depremden etkilenen birçok Elazığlı, aynı duruma bir daha düşmemek adına güvenli yapıları tercih ediyor.

YARDIM ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verileceğini duyurdu. Bu bağlamda orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği ve 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi imkanları da depremzedelere sunulacak.