Elazığ'daki yeni konutlar yıl sonuna kadar bitirilecek

28 January 2020

24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerde de yıkıcı etki yapan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremde evleri hasar gören depremzedelerin barınma sorununu ortadan kaldırma adına çalışmalar ise başladı.

Deprem bölgesinde incelemelerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün yaptığı açıklamalarda deprem bölgesinde yapılacak konutların yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edileceğini bildirdi.
Yeni yapılacak konutların yapısından da bahseden Bakan Kurum, "Toplamda 10 bin konutluk bir uydu kent yapacağız. Bu binalar zemin+2 ve zemin + 3 katı geçmeyecek" diye konuştu.

SÜRSÜRÜ MAHALLESİ'NE 200 KONUT

Depremden en çok etkilenen bölgelerden olan Sürsürü Mahallesi'nde 10 bin 242 metrekarelik alanda 10 blokta toplam 200 konut yapılacağını açıklayan Bakan Kurum, "Bin kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Tüm Türkiye'mizin 3 boyutlu haritasını çıkardık ve yapmış olduğumuz tespitte durumları ve detayları işledik, işliyoruz. Duruma göre ağır ve orta hasarlı binaları tek tek mahalle mahalle işliyoruz. Dönüştürmemiz gereken alanlara ilişkin süreci de bir yandan yönetiyoruz. Yıkım çalışmaları dün başladı. Vatandaşlarımız irtibat ofislerinden bilgi alabilir. 400 adet konutumuzda önceliğimiz evi yıkılanlar olacak" şeklinde konuştu.

YIKILAN BİNALARA İNCELEME

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, depremde yıkılan binalarla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldığını duyurdu. Söz konusu soruşturmada Dilek Apartmanı ve diğer hasar gören binalar bulunacak.