Elon Musk konut sektörüne giriyor: Lego ev yapacak!

27 March 2018

Amerikalı girişimci Elon Musk, teknoloji alanındaki girişim hamleleri ile adını dünyaya duyurdu. Musk bu kez konut sektöründe boy göstereceğini duyurdu.

AA'nın haberine göre Elon Musk, kendisine ait Boring Company şirketinin yerin altından çıkarılan kayalardan birbirine kenetlenebilen lego benzeri tarzda binalar inşa edebileceğini duyurdu. Musk'ın şirketi Boring Company, ABD'nin California ve Maryland eyaletlerinde tüneller inşa ettiği ve bu çalışmalarda çıkarılan kayaların bina yapımında kullanılabileceği ifade edildi.

TWITTER'DAN DUYURDU

Elon Musk konuya ilişkin kendi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Boring Company'nin yeni lisanslı ürünleri yakında geliyor. Tünel kazılarından çıkan kayalardan yapılan, birbirine kenetlenen tuğlalar... Bunları gerçek boyutlarda binalar ve heykeller inşa etmek için kullanılabileceksiniz. California sismik kaya standardına uygun, yani çok sağlam ancak bir uçak kanadı lonjeronu gibi ortası boşluklu, dolayısıyla ağır değil" ifadeleri kullanıldı.

Musk'ın mesajından sonra yeni projenin detayları konusunda birçok fikir ortaya atılırken bu proje doğrultusunda ortaya çıkarılacak ilk yapının eski Mısır konseptine sahip olacağı Musk tarafından belirtildi. Musk ayrıca setin parçalarıyla piramitlerin, Sfenks'in ve Horus Tapınağı'nın yeniden inşa edilebileceğini de ifade etti.