Emlak Bank'ta şube ağı genişliyor

30 April 2020

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan (BDDK) 21 Mart 2019 tarihinde faaliyet izni alarak çalışmalara yeniden başlayan Emlak Katılım Bankası, her türlü finansman ihtiyacı için geliştirdikleri ürün ve hizmetleriyle tasarruf sahipleri ve yatırımcılara yeni fırsatlar sunuyor.

Fortune'da yer alan habere göre, bankanın faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, "Emlak Katılım olarak, faaliyette olduğumuz bir yıllık süreçte ihracatı ve yerel üretimi destekleyecek, istihdama ve büyümeye olumlu katkı sağlayacak adımlar atmayı hedefledik. Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek olan stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜME GÖRÜLDÜ

Emlak Katılım Bankası'nın 2019 sonu itibariyle aktif büyüklükte 9 milyar TL seviyesini aştığını ve bir önceki çeyreğe oranla yüzde 50 büyümeyle 9.3 milyar TL'ye ulaştığı bilgisini aktaran Nevzat Bayraktar, "Bir yılda ulaştığımız bu başarılı tabloyu tüm paydaşlarımızın bize olan güven desteğine borçluyuz. Bu başarı ivmesini 2020'de de sürdürmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE DESTEK

Emlak Katılım Bankası, yeniden faaliyetlerine başladığı dönemde geçmişten gelen misyonuna bağlı olarak başta inşaat sektörü olmak üzere üretim, ticaret ve milli gelire yüksek katma değer sağlayan sektörlere destek olmayı amaçladı. Banka, inşaat sektörü için gayrimenkul yatırımcısı ve finansörü arası ilişkileri düzenlemeye yönelik finans temelli çözümler geliştiriyor. Ayrıca kentsel dönüşüm faaliyetlerine de destek olan Emlak Katılım, Türkiye genelindeki şube ağını da genişletiyor.

Sürdürülebilir finansman modellerini yaygınlaştırmak için çalışmalar yürüttüklerinden bahseden Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, "Bu hizmetlerin ilki dijital bankacılık projemiz oldu. Dijital bankacılık platformumuzda daha düşük maliyetle daha fazla ve çeşitli müşteri kitlesine hitap etmeyi hedefledik. Bu sayede müşterilerimizin değişen, gelişen ve çeşitlenen ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak çözüm önerileri sunmayı planladık" şeklinde konuştu.