Emlak Konut'un Fikirtepe projesi başlıyor

08 June 2021

İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe bölgesi, şehrin kentsel dönüşümde simge noktaları arasında yer alıyor. Bölgede yıllar önce başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları, özel sektör ile hak sahipleri arasında sorunlar doğurdu. Bu durum karşısında önemli bir adım atan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye bastı. Bölgede yeni dönüşüm hareketi, Bakanlık kontrolünde yürütülüyor.

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut GYO da görev alıyor. Emlak Konut'tan yapılan bilgilendirmeye göre, 3419/1 parseldeki etap çalışması için yüklenici firmayla sözleşme imzalandı.

198 MİLYON TL'LİK ANLAŞMA

Yapılan açıklamaya göre, Emlak Konut ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında Bakanlık adına Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Tasarım Projesi 3419/1 Parsel İnşaatı İşinin sözleşmesi, yüklenici Siyahkalem Müh. İnş. San. ve Tic. A.Ş. ile 3 Haziran 2021 tarihinde imzalandı.

İstanbul Fikirtepe Kentsel Tasarım Projesi 3419/1 Parsel çalışmasının sözleşme bedeli olarak 198 milyon 480 bin TL+KDV olduğu açıklandı.

ETAPLAR HALİNDE İNŞAAT SÜRÜYOR

Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi, Emlak Konut ve TOKİ aracılığıyla yürütülüyor. Bölgede güvenli ve modern yaşam alanları, etap etap yürütülen çalışmalar ile inşa ediliyor. Bölgede toplam 1.5 milyon metrekarelik inşaat alanı oluşturulacak. Projenin ilk etap çalışmasında 10 bin konut inşa edilecek. Öte yandan çalışmaların 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.