Emlak Sektöründe Yaz Aylarına Özel Kampanyalar

20 June 2014

Markalı konut projeleri üreten inşaat firmaları, emlak sektörünü canlandırmak için yaz aylarına özel kampanyalar düzenliyor.

Son dönemlerde konut alım-satımının sekteye uğradığı bir gerçek. Bu tehlikenin farkına varan inşaat firmaları emlak sektörüne nefes aldıracak yeni fırsatlar sunuyor. Yüzde 10 ile 20 arasında indirim sunan firmalara, konut alıcıları büyük ilgi gösteriyor.

Konut sektöründe balon söylentileri gün geçtikçe artıyor. Ardı ardına yaz kampanyalarına başlayan firmalar, tüketicilere yüzde 10 ila 20 arasında indirimler sunuyor. Her tüketicinin bütçe ve beğenisine göre konutların yer aldığı projelerde, özellikle sosyal alanlar dikkat çekiyor. Yatırımlar da bu kampanyalarla birlikte erteledikleri taleplerini gerçekleştirmeye başladı. Hem indirim hem peşin alım avantajını kaçırmak istemeyen konut alıcılarından kampanyalı projelere yoğun ilgi var.

YABANCI YATIRIMCILAR AKIN EDİYOR

Mütekabiliyet Yasası ile birlikte markalı konut projelerine olan talep arttı. Yabancı yatırımcıların akın ettiği projelerde, Arapların etkisiyle markalı konutların sayısı hızla artıyor. Arabistan Yarımadası müşterileri 4+1, 5+1 ve daha büyük konutlar talep ettiği için müteahhitler de bu yönde proje üretmeye başladı.

'ORANIN DÜŞMESİ GEREK'

Bankalarla anlaşmalı olarak düzenlenen kampanyalarda yaşanan en büyük sıkıntı ise emlak sektörünün konut kredilerindeki yüksek faiz oranları ile birlikte düşüşe geçmesi. Yükselen faiz oranlarının Türkiye ekonomisini olduğu kadar gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, konut kredisi oranının 0.65'e kadar düşmesi gerektiğini söylüyor. Sektörde arz-talep ilişkisinin dengeli olduğunu söyleyen gayrimenkul danışmanları ise emlak sektöründeki balon söylentilerini yalanlıyor.

Tugay TOPÇU / Yeniemlak.com