Emlak vergisi değer artışına tavan uygulaması getirildi

25 October 2017

Torba Yasa Tasarısı ile birlikte ülke genelinde pek çok insanın yakından takip ettiği emlak vergisi değer artışı ile ilgili düzenleme, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Söz konusu torba yasanın içerisinde ev sahiplerini yakından ilgilendiren düzenleme de yer alıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte fahiş emlak vergisi değer artışının önüne geçilmek için tavan uygulaması yapılmasına karar verildi. Tavan uygulamasına göre, emlak vergisi değer artışında yüzde 50’nin üzerinde değer artışı yapılamayacak. Örneğin, 2017 yılında arsa veya arazi değeri neyse 2018 yılı için yapılacak değer artışı hiçbir şekilde bu değerin yüzde 50'sini geçemeyecek.

Söz konusu olan Yeni Torba Yasa Tasarısı ile birlikte Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde Emlak Vergisi Kanunu'na göre alınması gereken emlak vergisi ile Belediye Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının alınması, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2020 tarihine erteleneceği de belirtildi.