Erzincan'da yeni TOKİ projesi hayata geçirilecek

30 April 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye'nin tüm bölgelerinde sosyal konut projelerine devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hayata geçirdiği projeler ile doğal afetlere karşı güvenli ve modern yaşam alanları oluşturuyor.

TOKİ'nin Erzincan'ın İliç ilçesinde yeni proje hazırlığındaolduğu bildirildi. Abdullahpaşa Mahallesi 3. Etap projesi kapsamında 256 adet yeni sosyal konut inşa edilecek.

İhale sürecine giren söz konusu projede aynı zamanda 2 dükkanlı ticaret merkezi, 1 adet cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak. Projenin yer tesliminden sonra 450 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

İHALESİ YAPILDI

TOKİ Erzincan İliç Abdullahpaşa Mahallesi 3. Etap projesinde ihale geçtiğimiz günlerde yapıldı. İhale sürecinin tamamlanması ve kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyla projede inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Projedeki konut türleri, konut fiyatları ve ödeme seçenekleri, teslim tarihi, kura çekim tarihi konusunda resmi bilgilerin önümüzdeki aylarda duyurulması bekleniyor.

ŞEHİRLERİN YAPI STOKUNA ÖNEMLİ KATKI

TOKİ'nin tüm Türkiye'de sosyal konut projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Hayata geçirilen bu projeler, şehirlerin güvenli yapı stoku oluşturmasına önemli katkıda bulunuyor. Deprem ülkesi olan ülkemizde güvenli yaşam alanları oluşturmak büyük önem taşıyor. TOKİ projeleriyle aynı zamanda uygun fiyatlarla modern ve sağlıklı yaşam alanları da vatandaşlara sunuluyor.