Erzurum'daki dönüşümde teslimler başladı

26 October 2020

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakutiye ilçesine bağlı Veyisefendi Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarında teslimler başladı. Projede inşası tamamlanan 96 konut ve 7 iş yeri için anahtar teslim töreni yapıldı.

AA'nın aktardığı habere göre, Veyisefenmi Mahallesi'ndeki anahtar teslim törenine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen de katıldı.

Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarında 157 konut ve 4 iş yerini kapsayan diğer projenin de yapımı için çalışmalara başladıklarını aktaran Başkan Sekmen, "Sadece kentsel dönüşüm alanında yaptığımız ve yürüttüğümüz çalışmalar, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin hizmet vizyonunu ortaya koyması açısından önemli bir ölçüdür. Şu anda konut projeleri gerçekleştirdiğimiz alanların önceki halini hepimiz hatırlıyoruz. Çoğu ekonomik ömrünü tamamlamış, metruk ve harabe haldeki yapılardan ibaretti. Bugün şehir merkeziyle birlikte 'varoşlar' diye ifade ettiğimiz bölgelerde bile modern yapılaşma hamleleri gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

YERİNDE DÖNÜŞÜM MODELİ UYGULANIYOR

Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında yerinde dönüşüm modelinin uygulandığından bahseden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, "Kentsel dönüşüme sadece yıkım ve mekansal yenilenme olarak bakmıyoruz. Biz kentsel dönüşüm yaparken insanımızın sosyoekonomik ve sosyokültürel gelişimini de göz önünde bulunduruyoruz. Gelişen dünya ölçeğinde ülkelerde, şehirlerde, ilçeler ve hatta mahalleler bile artık cazibe faktörüyle kazanıyor, gelişim gösteriyor. Yani cazibe sahibi iseniz her zaman kazanıyor ve gelişim olanakları bulabiliyorsunuz. Erzurum'da bunu yapmaya çalışıyoruz. Tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörel alanlara cazibe kazandırarak Erzurum'un gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.