Esenler'deki yeni kentsel dönüşüm projesi başlıyor

17 April 2020

Türkiye'nin birçok şehrinde sosyal konut çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmaları da yürütüyor. İstanbul ilçeleri arasında kentsel dönüşümün yoğun şekilde sürdüğü Esenler'de hayata geçirilecek yeni proje, ihale sürecine girdi.

TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 2'nci etap çalışması için 8 Haziran 2020 günü ihale düzenlenecek. Projede çalışmaların ihale sürecinden sonra kazanan firmaya yer tesliminin ardından başlaması bekleniyor.

578 KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ Esenler Güney Proje Alanı'nda hayata geçirilecek yeni çalışmada toplam 578 adet konut inşa edilecek. Proje kapsamında ayrıca alt yap ve çevre düzenlemesi çalışmaları da yapılacak.

KONYA'DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

TOKİ Konya Karapınar 3'üncü etap çalışmasında hayata geçirilecek projede inşaat çalışmalarının başladığı bildirildi. Proje kapsamında 317 adet konut Karapınar'a kazandırılacak.

Yatay mimarinin hakim olduğu TOKİ Konya Karapınar 3'üncü etap çalışmasında aynı zamanda 5 dükkanlı ticaret merkezi, cami, altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak.

Projenin sosyal donatıları arasında ise bahçe alanı, çocuk parkı, peyzaj alanı, oyun ve spor alanları bulunuyor. TOKİ tarafından hayata geçirilecek projeyle hem nitelikli hem de güvenli bir yaşam alanı Karapınar'a kazandırılacak.