Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm projesi başladı

16 November 2021

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kontrolünde Türkiye'nin tüm bölgelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla doğal afetlere karşı güvenli ve modern yaşam alanları kuruluyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Odunpazarı ilçesi Gündoğdu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi geliştiriliyor. Bölgede etap etap dönüşüm projeleri kuruluyor. Hayata geçirilen projeler ile sağlıklı yaşam alanları Eskişehirlilere sunuluyor.

Yapılan bilgilendirmeye göre, Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yapı adasında uzlaşma sağlanan 13 binanın yıkım süreci tamamlandı. Diğer parsellerde uzlaşma sağlanan yapılarda ise yıkım çalışmaları devam ediyor.

61 KONUT ÜRETİLECEK

Söz konusu proje hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projelerimizde hak sahiplerine maliyet yükü çıkarmadan, yerinde dönüşüm ilkesi ile mahalle dokusunu koruduğumuz Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi A Etabına yakın zamanda başlanacak" diye konuştu.

Projenin detaylarını da aktaran Başkan Büyükerşen, "Proje kapsamında yıkımına başlanılan alanda 61 adet konut ve 5 adet işyerinden oluşan konut ticaret karma kullanımlı proje içerisinde vatandaşlarımız, her meskene ait 1 adet kapalı otopark alanı, aydınlık ve ferah daire seçenekleri ve yapı adası içerisinde siteye ait peyzaj ve sosyal alanlara sahip olacaklar" ifadelerini kullandı.