Eskişehir İnönü'de 126 adet yeni sosyal konut inşa edilecek

02 July 2021

Sosyal konut çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ev sahibi olma hayalleri kuran ancak bu hayale henüz ulaşamayan vatandaşları uygun fiyat ve kolay ödeme seçenekleriyle konut sahibi yapıyor. TOKİ'nin hayata geçirdiği sosyal konut projeleri, bulunduğu bölgede nitelikli bir yaşam alanı sunuyor.

TOKİ'den yapılan bilgilendirmeye göre, Eskişehir'in İnönü ilçesinde yeni bir projenin hayata geçirileceği belirtildi. İhale sürecine giren bu projede 126 adet konut 2 dükkanlı ticaret merkezi, 1 adet cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak.

İnönü ilçesinin İsmetpaşa Mahallesi'nde kurulacak projenin ihalesi bugün düzenlenecek. İhaleden sonra kazanan firmanın belirlenmesi ve bu firmaya yer tesliminin yapılmasıyla inşaat sürecinin başlaması bekleniyor. Öte yandan konut detayları, başvuru tarihleri, fiyat ve ödeme seçenekleri gibi konularda resmi bilgilerin daha sonraki süreçte paylaşılması bekleniyor.

ÇANAKKALE'DE 4 OKUL PROJESİ

Şehirlerin kalkınması adına ihtiyaç duyulan yapılara yönelik çalışmalar da yürüten TOKİ, Çanakkale'de 4 yeni okul projesi hayata geçirilecek. Projelerin Biga ve Çan ilçelerinde hayat bulacağı belirtildi.

Yapılan bilgilendirmeye göre, Biga'nın Şirintepe Mahallesi'nde 2 adet 16 derslik eğitim binası ve Çan'ın İstiklal Mahallesi'nde 2 adet 12 derslik eğitim binası inşa edilecek. Söz konusu projelerin ihalesi süreci başladı.