ESTAM Eyüpsultan'da 67 proje yürütüyor

16 February 2018

Eyüpsultan Belediyesi Eyüp Sultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM), İstanbul'un fethinden sonra sur dışında kurulan ilk yerleşim merkezi olan ilçeyi, tarihi görüntüsüne kavuşturmak için çalışmalara başladı. ESTAM tarafından hazırlanan 67 projeyle Haliç'in kıyısında bulunan 98 hektarlık bölgede başta Eyüp Sultan Türbesi ve çevresi olma üzere, medrese, aşhane, kütüphane, imaret, hamam, mezarlıklar, hazireler ve diğer tüm yapılar asıllarına uygun şekilde restore ediliyor. 

Eyüpsultan'da yer alan tarihi eserlerin restorasyonundan yolların yayalaştırılmasına, yeni otoparklardan gezi rotalarına, metro ve raylı sistem hatlarına kadar 98 hektarlık alanda yürütülen 67 proje ile tarihi kimliğine kavuşması hedefleniyor. 

Söz konusu bölgedeki sokaklar ve caddeler, altyapı çalışmalarının ardından ilçenin tarihine uygun şekilde şehir mobilyalarıyla donatılarak aydınlatılarak tarihi doku yeniden canlandırılacak. Ayrıca ulaşım projesiyle genişletilecek bölgenin yollarında ve ara sokaklarında yönlendirme tabelaları