Evim Türkiye Fuarı'nın ikincisi düzenlenecek

04 March 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleri, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık ortaklığıyla Almanya'nın Düsseldorf kentinde Şubat ayı başında düzenlenen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, ikinci kez düzenlenecek.

Özellikle gurbetçiler tarafından yoğun ilgi gösterilen fuarın ikincisinin Haziran ayında Almanya'nın Essen kentinde düzenleneceği öğrenildi. Öte yandan ilk fuarda gösterilen yoğun ilgiden sonra ikinci fuara daha fazla inşaat firması ve ziyaretçinin katılması bekleniyor.

"KÂRLI YATIRIM YAPTILAR"

Evim Türkiye Fuarı'nın değerlendirmesini yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ikinci fuara da destek vereceklerini açıkladı. İlk fuardan hem ziyaretçilerin hem de firmaların mutlu döndüğünü belirten Bakan Kurum, "Evim Türkiye Fuarı ile hem Almanya’daki vatandaşlarımız memleketlerinden ev sahibi oldu hem de kârlı bir yatırım yaptılar. Satışlar iç piyasada canlanma yarattı" şeklinde konuştu.

Yeni sunulacak fırsatları değerlendirmek isteyen vatandaşları ikinci kez düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı'na davet eden Kurum, özellikle yurt dışında yaşayan Türklerin güvenli ve daha hızlı gayrimenkul satın alabilmesi için 12 ülkeye tapu ve kadastro temsilcilikleri de açılacağını ifade etti. Bakan Kurum, ilk temsilciliğin Berlin'de açılacağı bilgini de paylaştı.

YOĞUN TALEP BEKLENTİSİ VAR

İkinci fuar hazırlıklarına başlandığını belirten Demirören Medya Gazete Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, "Almanya Essen'de haziran ayında gerçekleşecek fuara, şimdiden kayıt yaptıran firmalar var" dedi.