Faiz indiriminden sonra konut fiyatlarında dikkat çeken artış

03 June 2020

Kamu bankaları tarafından sunulmaya başlanan sıfır konutta geçerli yüzde 0.64 faiz oranlı, ikinci el konutlarda yüzde 0.74 faiz oranlı ve 15 yıla varan vadeli yeni konut kredisi kampanyasıyla sektör canlanma belirtileri gösterdi.

Vatandaşların yeni kampanyaya yoğun ilgi göstermesi beklenirken özellikle büyük şehirlerde yer alan ikinci el konut fiyatlarında dikkat çeken artışlar görüldü. Faiz indiriminden sonra uygulanmaya başlanan fiyat artışları, sosyal medyada vatandaşların tepkisiyle karşılandı.

"YOĞUN TALEP OLUŞMAYA BAŞLADI"

Başlatılan kampanya hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kamu bankalarının yeni faiz indirim kampanyasından sonra konutta yoğun talep oluşmaya başladığını ifade etti.

Kampanyada bir yıl ödemesiz olması ve 180 ay vade imkanı sunulmasının konut alıcısı için oldukça cazip bir fırsat olduğunu belirten Aşa, bu durumun bazı fırsatçıları da ortaya çıkardığını ve bu fırsatçıların anında piyasayı yükselttiğini ifade etti.

"ALICILAR FAHİŞ FİYATTAN ALMAYACAK"

Fiyat artışları hakkında konuşan Nizamettin Aşa, "27 Mayıs'tan önceki fiyatlar geçerli olacak. Onun dışında fiyat artışı yapan projelere banka kredi vermeyecek. Tabii ikinci el konutta bunu tespit etmek kolay değil. Ancak çok bilinçli bir alıcı piyasaya çıkmaya başladı. İyice araştırmadan almıyorlar, yani birkaç tanesi artış yapsa bile devamı olmayacak. Birçok alıcı fahiş fiyattan almayacak" diye konuştu.