Fikirtepe Velvet Towers Görücüye Çıktı

05 November 2015

Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Velvet Towers görücüye çıktı. Ruhsat aşamasına gelen Fikirtepe Velvet Towers projesinde 2-2,5 ay sonra resmi satışların başlaması planlanıyor. İşte Fikirtepe Velvet Towers fiyatları...

Ekşioğlu Evrensel Grup bünyesinde faaliyete geçen Palma D'ora May İnşaat tarafından Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Velvet Towers görücüye çıktı.

24 bin 120 metrekare alan üzerinde yükselen Fikirtepe Velvet Towers projesinde toplam bin 250 konuttan oluşuyor.
Velvet Towers projesinde;
40 metrekare stüdyo
60-65 metrekare 1+1
80-90 metrekare 2+1
115-135 metrekare 3+1 konut seçenekleri yer alıyor.

Velvet Towers projesinde normal dairelerin yanı sıra 12 adet de 430 metrekare büyüklügünde penthouse daireler yer alıyor.

Velvet Towers fiyatları
Velvet Towers fiyatları 385 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Şubat 2016 yılında inşaatına başlanması planlanan Velvet Towers projesinde teslimlerin ise 2018 yılında yapılması hedefleniyor.

E-5 karayolu ile Bağdat Caddesi arasında Göztepe minibüs yoluna 100 metre mesafede yükselen Fikirtepe Velvet Towers projesi, E-5 karayoluna 1, Boğaziçi Köprüsü'ne 4, Tem otoyolu ve Kadıköy merkeze 2, Bağdat Caddesi'ne 1,5, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ise 29 kilometre uzaklıkta konumlanıyor.

Ekşioğlu Velvet Towers projesinin sosyal olanakları arasında ise çocuk oyun alanları, fitness, yürüyüş parkurları, açık spor alanları, açık-kapalı yüzme havuzu, sauna, 24 saat güvenlik, kapalı otopark, hobi ve oyun salanları yer alıyor.

DENİZ VE ADALAR MANZARALI
Bin 500 metrekare ticari kiralanabilir alana sahip olan Velvet Towers projesinde tüm bloklar 6.kattan itabaren Adalar, Kalamış, Marina, tarihi Yarımada, Bakırköy sahil, Beşiktaş sahil ve Çamlıca Tepesi manzarasına hakim.

YÜZDE 90 ANLAŞMA SAĞLANDI
Hak sahipleri ile yüzde 90 oranında anlaşmaya vardıklarını söylene Palma Dora May İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ekşi, "Hak sahipleri ile yaklaşık yüzde 90 anlaşma sağlandı. Şu an proje ruhsat aşamasında. 2 ya da 2,5 ay sonra ruhsatımızı alıp resmi satışlarımıza da başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN BAŞI AĞIRSA TÜM İSLAM ALEMİNİN BAŞI AĞIRIR
Velvet Towers projesini katarlı ortak ile birlikte yapacaklarını söyleyen Ekşioğlu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Baca,"Velvet Towers projemizi Katarlı ortağımız sayın Şeyh Dr. Abdulaziz Althani ile hayata geçireceğiz. Katarla Türkiye arasında güçlü bir göbek bağı var. Türkiye'yi güvenli bir liman olarak görüyorlar. Bugün Türkiye'nin başı ağırsa tüm İslam aleminin başı ağırır" dedi.

Uzun süredir İstanbul'da  yatırım planlarının olduğunu belirten Şeyh Dr. Abdulaziz Althani, "Benim Katar'da Althani adlı bir şirketim var. Bu şirket Londra, Bosna, Afrika ve Dubai gibi biçok ülkede operasyonları olan bir şirket. Uzun zamandır da İstanbul'da yatırım yapmayı istiyorduk. Katar Emir'i de Türkiye'ye yatırım yapmamı istiyordu. 6 ay önce Ekşioğlu ile birlikte bu fırsatı yakaladık" dedi.

DÜNYANIN NERESİNE GİDERSEM GİDEYİM İSTANBUL'UN POTANSİYELİNİ GÖREBİLİYORUM
İstanbul'un çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Althani, "Dünyanın neresine gidersem gidiyim İstanbul'un potonsiyelini görebiliyorum. Velvet Towers bizim buradaki ilk projemiz ama son projemiz olmayacak. 6 ay önce 4 ayrı şirketle 4 ayrı sektörde iş yapma kararı aldık. İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

GELİRİN YÜZDE 5'İ İNSANİ YARDIMA GİDECEK
Velvet Towers projesinden elde edilen gelirin yüzde 5'inin insani yardım için kullanacağına dikkat çeken Althani, "Bizim uluslararası bir yardım vakfımız var. Bu vakıf aracılığı ile dünyanın birçok ülkesine yardımda bulunuyoruz. Velvet Towers projemizden elde ettiğimiz gelirin de yüzde 5'ini bu insani yardım için kullanacağız" ifadesinde bulundu.

HABER: Şengül KIRMIZITAŞ