Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattında çalışmalar sürüyor

01 May 2018

Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmayla hayata geçirilecek Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattı ve Kabataş-Kağıthane-Mahmutbey metro hattı hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni metro hatlarının Kağıthane'ye değer katacağını belirten Kılıç, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü aktardı.

2019 yılında açılması beklenen metro hatlarının Kağıthane'nin elde ettiği merkezi konumu daha da güçlendireceğine dikkat çeken Kılıç, "İlçemize her zaman destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İlçemizde istikrarlı yatırımlar eminiz ki bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.

PROJELERDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

37.10 kilometre uzunluğuna sahip Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattı 9 duraktan oluşuyor. Avrupa yakasının önemli ilçeleri Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek hat ile 3. Havalimanı'na 22 dakikada, Kemerburgaz'a 47 dakikada ulaşım sağlanacak.

Kağıthane'ye değer katacak bir başka yeni metro hattı olan Kabataş-Kağıthane-Mahmutbey metro hattında da çalışmalar sürüyor. 24,50 kilometre uzunluğuna sahip hat; Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar ilçelerini birbirine bağlayacak.