Gayrimenkul sektöründe en hızlı kazandıran şehir Bursa

07 August 2017

Star Gazetesi’nde yer alan habere göre gayrimenkul sektöründeki büyüme günden güne Anadolu’ya doğru kayıyor. İstanbul gibi şehirlerin arz-talep dengesi uygun seviyede görünse de Anadolu’nun yeni nesil gayrimenkul projeleriyle gelişmeye ihtiyacı olduğu görülüyor. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerin dışına yapılan gayrimenkul yatırımları hem bölgeye hem de yatırımcısı için kazançlı oluyor.

GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ EN KISA ŞEHİR BURSA

Gayrimenkul yatırımlarında değer belirleyici faktörlerden en önemlisi geri dönüş olarak da ifade edilebilecek olan amortisman süresi. Hayata geçirilen bir yatırımın yıllar içerisinde yatırımcısına sağlayacağı kira geliriyle belirlenen geri dönüş süresi, yatırımın bugünkü değerinin, aylık kira gelirine bölünmesiyle hesaplanarak ortaya çıkıyor. Geri dönüş süresi, gayrimenkul yatırımının yapıldığı bölgenin ulaşım, sağlık, eğitim ve sosyal imkânlarının gelişmişliğine göre kısalıyor. Bu veriler göz önünde bulundurularak yapılan araştırmalara göre geri dönüşü en kısa olan konut projeleri Bursa’da olduğu sonucuna ulaşılıyor.  

ANTALYA, İZMİR, ANKARA’DA SÜRE 19 YIL

Zingat.com’da yer alan il, ilçe ve mahalle düzeyinde yayınlanan Bölge Raporu verilerine göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli ve Adana şehirlerinin geri dönüş süreleri de belirlendi. Rapordaki verilere göre yedi şehrin içinde en kısa geri dönüş süresinin 18 yıl ile Bursa olduğu açıklandı. Antalya, İzmir ve Ankara’nın amortisman sürelerinin ise 19 yıl olduğu kaydedildi. Geri dönüş süresinin 20 yıl olduğu şehirler ise İstanbul, Kocaeli ve Adana olarak belirlendi.