Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik devam edecek

09 September 2018

Türkiye’nin öncü gayrimenkul kuruluşlarından biri olan GYODER’in başkanlığını yürüten Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörüyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Sektördeki hareketliliğin 2018 yılı içerisinde de devam edeceğini kaydeden Yetgin, başlatılan kampanyalar ve alınan önlemlerle birlikte geçen yılın satış rakamlarına ulaşılabileceğini ifade etti.

2017 yılında gerçekleştirilen toplam konut satış miktarının yüzde 5,6 oranında artarak 1 milyon 409 bin 314 seviyelerine ulaştığını belirten Yetgin, içinde bulunduğumuz sıkıntılı döneme rağmen beklentilerin büyük olduğunu ve açıklanan teşviklerle birlikte satışların devam edeceğini söyledi.

Konut sahibi olmanın Türk halkı için bir alışkanlık durumu olduğunu dile getiren Yetgin, gayrimenkul sektöründe orta ve orta alt gruba yönelik konut ihtiyacının yoğun olarak devam ettiğini belirtti.

Yetgin, 2018 hakkındaki değerlendirmelerinde ise, yılın ilk yarısında gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak önemli adımların atıldığını, başta tapu harcı ve KDV indirimi olmak üzere, bankaların konut kredisindeki faiz oranlarını 0.98 seviyelerine çekmelerinin ve GYODER, İNDER ve KONUTDER öncülüğünde başlatılan geniş konut kampanyasının oldukça etkili olduğunu ve özellikle 15 Mayıs ile 30 Haziran tarihleri arasında konut satışlarında büyük bir hareketlilik yaşandığını ifade etti.

GYODER olarak Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün gelişmesi adına daha pek çok başarıya imza atmayı hedeflediklerini kaydeden Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, sadece büyük şehirlerde değil tüm il ve ilçelerde topyekün bir gelişmeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.