Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Dönüşüm Projesi'nde çalışma başladı

06 December 2019

Türkiye'nin birçok şehrinde olduğu gibi megakent İstanbul'da da kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları sürdürülüyor. İstanbul'da kentsel dönüşümün yoğun olduğu Gaziosmanpaşa'da yeni bir proje daha başlıyor.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Dönüşüm Projesi'nin ihalesi yapıldı. Proje kapsamında 813 konut, 31 adet dükkan ve 813 araç kapasitesine sahip kapalı otopark hayata geçirilecek. Projede her daireye 1 otopark alanı sağlanacak.

Gaziosmanpaşa'nın Bağlarbaşı Mahallesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmişti. Bu süreçten sonra 7B kentsel dönüşüm bölgesinin ihalesi yapıldı. İhaleyi Egemen İnşaat ve Mehmet Çelik Ortaklığı kazandı.

TOKİ GÜVENCESİYLE HAYAT BULACAK

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Dönüşüm Projesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesiyle ihale edildi. Projede çalışmalar başlarken 550 gün içerisinde hak sahiplerine konut teslimlerinin yapılması hedefleniyor. Ayrıca proje kapsamında altyapı ve çevre düzenlemeleri de yapılacak. Böylelikle bölge sakinlerine nitelikli yaşam alanı sunulacak.

YATAY MİMARİLİ PROJE

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Dönüşüm Projesi'nde yatay mimarili bloklar hayata geçirilecek. Ayrıca Bakanlığın son yıllarda önem verdiği eski mahalle kültürü de proje de görülecek.

140 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Dönüşüm Projesi'nde peyzaj düzenlemeleri sonrasında 700 ağaç dikilecek. Böylelikle yatırımcılara yeşiller içerisinde sağlıklı bir yaşam alanı sunulmuş olunacak. Öte yandan projede çocuklar için oyun alanları da oluşturulacak.