Gebze-Darıca metro hattında ilk kazma vuruldu

07 October 2018

Gebze ile Darıca arasında faaliyet gösterecek olan metro için çalışmalar başladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ilk kazmanın vurulduğu Gebze Cumhuriyet Meydanı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Köşker, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kazmanın vurulduğu Cumhuriyet meydanına gelerek incelemelerde bulunduklarını ve Gebze Darıca arasında faaliyet gösterecek olan bu metro projesinin Gebze’yi ulaşım yönünden oldukça rahatlatacağını söyledi.

MESAFE 19 DAKİKAYA İNECEK

Gebze ile Darıca arasında faaliyet gösterecek olan metro ile birlikte bu iki yerleşim yeri arasındaki mesafe 19 dakikaya inecek. Metro’da toplam bin 80 yolcu kapasitesine sahip 4 araç hizmet verecek. Ve bu araçlar sürücüsüz olarak kullanılacak.

Metro hattının toplam 12 istasyonu bulunacak. Projede kullanılacak sinyalizasyon ekipmanları sayesinde her 90 saniye de bir sefer yapılabilecek. Gebze, Darıca ve OSB’ler arasındaki 15.6 kilometrelik bir güzergah üzerinde sefer yapacak olan metronun yüzde 94’lük bölümü yerin altında olacak.