‘Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği’ konuşulacak

18 October 2017

Yeşil Rapido, Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, Dünya Şehircilik Günü olarak kutlanan 8 Kasım 2017 tarihinde “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla bu yıl üçüncüsünü düzenleyecek. Konferansın bu yılki konukları ise yapıların ve kentlerin sürdürülebilirliği konularını, projeleri ve global deneyimleri üzerinden ele alarak katılımcılara anlatacak olan iki ünlü İngiliz Mimar Bob Allies ve Peter Barber olacak.

Etkinlik, mimarlık ve yapı sektörünün profesyonellerini tüm dünyada Şehircilik Günü olarak kutlanacak olan 8 Kasım 2017 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere “3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda, MSGSÜ Fındıklı Yerleşkesi, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda buluşturacak.

“Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentleri Geleceği” temasını ele alan ve kentlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekmeyi planlayan etkinlik, “Yeşil Rapido, 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”, sürdürülebilirlik ve daha yaşanabilir yapılı çevre kavramlarının altı çizildiği, sonuç odaklı paylaşımlarla gerçekleştirilecek.

STK'larının, proje geliştiricilerinin, mimarların, akademisyenlerin, yapı sektörünün profesyonellerinin ve karar verici kamu kurumlarının yetkililerinin, geleceğin şehirlerini yapı, enerji ve yönetimi, toplu taşıma, çevre, atık yönetimi gibi konular üzerinden ele alacağı konferans, MSGSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof Dr. Sema Ergönül ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açılış konuşmalarının ardından başlayacak.