Göztepe Stadına Şehir Plancıları Odasından İtiraz!

30 March 2017

İzmir Göztepe'de inşa edilmesi planlanan 20 bin kişilik stadyumun imar planına TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinden itiraz geldi...

TOKİ'nin Göztepe Kulübü için inşa edeceği 20 bin kişilik stadyumun imar planının askıdan inmesine yakın, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinden projeye itiraz geldi. Şehir Plancıları Odası, imar planı itirazını şu şekilde açıkladı:

"Yapılmak istenen 20 bin kişilik stat projesinin kapasitesinin büyüklüğü nedeniyle birincisi; bu bölgenin altyapısının böyle bir kullanımı kaldırmasının teknik ve bilimsel anlamda mümkün olmadığı, ikincisi yine çevresindeki yaşam alanlarında yaratacağı olumsuz durumlar ve halkın talepleri, üçüncüsü bölgeye getireceği ulaşım sorunun yine bu alanın altyapısının kaldıramayacağı şeklindedir."

ENGELLER KARŞI İNŞA EDİLECEK
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, sorunların uzlaşmayla çözülebileceğini söyledi. Sepil, "Odanın en büyük karşı çıkışı, stadın şehir içinde olmayacağı yönünde, ancak bunun bilimsel bir karşılığı yok. Bu konuda UEFA ve FIFA'nın ne dediği ortada...İtirazlarını geri çekmezlerse İzmir, mahkemelerle uğraşarak bir stat yapacak. Alıştığımız bir durum. Bu olmasın diye her şeyi yaptık. Önümüzde engeller olsa da bu stat yapılacaktır. Bu stat, yapılmaması için gösterilen nedenlerin hiçbirine sahip değildir" şeklinde konuştu.