Gürpınar Balık Haline Yeni Yol

01 September 2016

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Gürpınar Balık Hali'ne giderken karayolunda yaşanan sıkıntının çözümü için talimat verdi...

2016-2017 Su Ürünleri Av Sezonu'nun açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş balıkçı ve balıkçı aileleri ile balıkçılık derneklerinin yetkililerini dinledi. Başkan Topbaş, tören alanına geldiğinde kendisine iletilen bir sorundan ve sorunu çözmek için izlenilecek yoldan bahsetti.

Başkan Topbaş, balıkçıların, Gürpınar'da hayata geçirilen 460 bin metrekarelik Gürpınar Balık Hali'ne balıklarını taşırken karayolunda sıkıntı yaşadıklarını ve 3,5 kilometrelik bir yolun yapılması halinde sorunun çözüleceği bilgisini verdiklerini söyledi. Topbaş, sorunun çözülmesi için genel sekter yardımcısının bugün görüşmelere başlayacağını açıkladı

Ayrıca bölgede imarla ilgili bazı problemlerinde olduğunu belirten Topbaş, "Şuanda burada danışmanım var ve ona da yetkiyi verdim çalışmalara başlayacak, muhtarlarımızda köylerdeki arıtma tesisleriyle ilgili sorunlar olduğunu bize bildirdiler. İnşallah köylerdeki derelerin ıslahı konusunda da hayvancılığın gelişmesi adına bir takım çalışmalara başlayacağımızın bilgisi vermek istiyorum" dedi.