Haymana'ya yeni sosyal konut müjdesi!

23 April 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde çalışmalarına devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hayata geçirdiği sosyal konutlarla dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

Ankara'nın gelişmekte olan ilçelerinden Haymana'da yeni TOKİ projesinin kurulacağı duyuruldu. Bu projede 185 adet konut inşa edilecek. Projede aynı zamanda 4 adet dükkan da hayata geçirilecek.

İHALESİ YAZ DÖNEMİNDE

TOKİ Ankara Haymana projesi, ihale sürecine girdi. TOKİ'den yapılan bilgilendirmede, söz konusu projenin ihalesi 16 Ağustos 2021 günü düzenlenecek.

Projede inşaat sürecinin ihaleden sonra kazanan firmanın belirlenmesiyle başlaması bekleniyor. Öte yandan projedeki konut türleri, konut fiyat ve ödeme seçenekleri, kura takvimi gibi konularda resmi bilgilerin daha sonra duyurulması bekleniyor.

TOKİ'DEN 2 ŞEHİRDE OKUL PROJELERİ

Sosyal konut projelerinin yanı sıra şehirlerin kalkınması adına projeler de üreten TOKİ, Balıkesir'in iki ilçesinde ve Karabük'ün Safranbolu ilçesinde okul projeleri hayata geçirecek.

Yapılan bilgilendirmeye göre, Balıkesir Burhaniye Kocacami bölgesinde 20 derslik ilkokul projesi, Gönen İlçesi Kurtuluş Mahallesi'nde 20 derslik ilkokul projesi, Rüstem Mahallesi'nde 12 derslik lise projesi hayata geçirilecek. Söz konusu çalışmaların ihalesi geçtiğimiz günlerde düzenlendi.

TOKİ, Karabük'ün Safranbolu ilçesi Yeni Mahallesi'nde 12 derslik eğitim binası ve Yazıköy Mahallesi'nde 8 derslik eğitim binasının inşa edileceğini duyurdu. Bu projelerin ihaleleri 8 Haziran'da yapılacak.