Her yıl 100 bin sosyal konut üretilecek

13 January 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2019 yılında Türkiye genelinde hayata geçirdiği 50 bin sosyal konut projesini 2020 yılında 100 bine çıkardı. Bu çalışmanın gelecek yıllarda da sürdürülmesi planlanıyor.

AA'nın aktardığı habere göre, 100 bin sosyal konut projesine başvuruların 800 bin seviyesine geldiğinden bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Amacımız her yıl yeni 100 bin sosyal konut yapmak. 894 liradan başlayan ve 240 aya varan vadelerle vatandaşımızı ev sahibi yapmak istiyoruz. Diğer taraftan da kentsel dönüşüm ile ilgili çok uygun maliyette vatandaşlarımızın sağlam, güvenli konutlarda oturmasını istiyoruz. İşte aslında depremle mücadele anlamında da bu adım çok önemli. Bu yıl 100 bin konutla başladık, inşallah her yıl en az 100 bin sosyal konut yapma hedefiyle yolumuza yürüyoruz" şeklinde konuştu.


İSTANBUL'DA REZERV KONUTLAR ÜRETİLECEK

Kanal İstanbul Projesi güzergahında yaşayan insanların sağlam ve güvenli konutlarda oturması için rezerv konutlar üreteceklerini açıklayan Bakan Kurum, "Deprem riskini bertaraf etmek adına İstanbul'daki rezerv konut alanlarının olacağı önemli bir projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu çerçevede zaten bilim adamlarımız da depremin tetiklemeyeceğini net bir şekilde ifade ettiler. 'Biz öyle söylemiştik, böyle söylemiştikten' ziyade yapılması gereken projelerimize bakıyoruz. Kararlı bir şekilde bundan önce olduğu gibi, Osmangazi Köprüsü'nde, Marmaray'ımızda, üçüncü köprüde olduğu gibi bundan sonra da o projeleri nasıl gerçekleştirdiysek, milletimizle beraber Kanal İstanbul Projesi'ni de 2023 yılına giden yolda gerçekleştirecek adımları kararlı bir şekilde atacağız" ifadelerini kullandı.