Higway Outlet Alışveriş Merkezi Satıldı

18 June 2016

Higway Outlet Alışveriş Merkezi satıldı. BOLU’da, orman arazisine kurulduğu ve bağlantı yolu imar planında yer almadığı gerekçesiyle soruşturma konusu olan TEM üzerindeki Higway Outlet Alışveriş Merkezi’nin yüzde 56’lık hissesi satıldı...

BOLU’da, orman arazisine kurulduğu ve bağlantı yolu imar planında yer almadığı gerekçesiyle soruşturma konusu olan TEM üzerindeki Higway Outlet Alışveriş Merkezi’nin yüzde 56’lık hissesi satıldı.

2011’de Bolu Dağı A.Ş. tarafından TEM’in Elmalık mevkiinde kurulan Higway Outlet Alışveriş Merkezi’nin merkezinin bir bölümü ile açık otoparkı, orman arazisinde yer aldığı gerekçesiyle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nde ilgili personel hakkında soruşturma açılmıştı. İçişleri Bakanlığı ise, Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz hakkında, alışveriş merkezinin D-100 Karayolu bağlantı yolunun imar planında bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma izni vermişti.

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ve üye Ömer Baday, alışveriş merkezindeki yüzde 56’lık hisselerini Adanalı işadamı Abdulkadir Şimşek’e sattı.